Vecka 12

Fostret är nu cirka 9 cm långt och väger cirka 30-35 g. Benvävnad skapas och revben kan ses. Näsa och haka är tydliga. Rörelser kan nu registreras. Barnet börjar så smått att suga på tummen. Barnet kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen, kan även snurra runt. De yttre könsorganen utvecklas så att man nu tydligt kan skilja mellan pojke och flicka. Bröstkorgen rör sig. Om mamma röker en cigarett så upphör andnings rörelserna och efter rökningen andas barnet mer än före.

8 Februari (v 11+0)

Mår illa igen! Mår så illa så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Fy vad jobbigt alltså..

Har fått lite tips av en vän som jag hoppas på att de ska hjälpa i alla fall.

Emil är supersnorig och förskyld, egentligen skulle vi följt med några av mammorna i mammagruppen till parkleken i Hökarängen men vi bestämde oss för att vara hemma istället. Vill att vi ska orka gå på sången imorgon för det tycker Emil är så himla kul.

9 Februari (v 11+1)

Mår lite bättre idag *peppar peppar*

Emil och jag ska snart bege oss iväg till sångstunden. Efteråt ska vi åka med Emils snälla faster Annelie till Hortus och titta på krukväxter och annat skoj. Annelie ska snart ha en bebis (i April) så det blir samma årsmodell på våra bebisar som alltså blir kusiner. Det är kul :-)

Trots att jag tyckt att tiden går så långsamt är vi plötsligt redan i vecka 12. Får en känsla av att den här graviditeten bara kommer susa förbi!

Imorgon ska jag på läkarbesök. Någon jag ser fram emot med blandade känslor. Det kommer nog att kännas skönt efteråt men jag gillar verkligen inte gynekologbesök (vem gör det egentligen!?). Nåväl, det som hägrar mest är ju annars ultraljudet i vecka 18, det är verkligen fantastiskt att få se sitt barn i magen, kanske är det först då som man verkligen fattar? Det torde bli om ungefär 6 veckor så vi får väl hoppas att tiden fortsätter susa förbi så är vi snart där.

10 Februari (v 11+2)

Idag var jag på läkarbesök på MVC. Hade varit lite orolig för det men det gick bra. Läkaren hade ganska bråttom men frågade ändå om jag ville se bebisen (dum fråga!!) och självklart ville jag det. Blev förvånad över att den var så pass bebislik. Gjorde ett tidigt ul med Emil i vecka 9-10 och då såg man bara en suddig fläck men den här gången var det en alldeles perfekt liten bebis med huvud, kropp och armar och ben som sprattlade hejvilt. Läkaren mätte bebben och daterade graviditeten till v 11+1 dvs bf 31/8 istället för 30/8 men eftersom det bara är en dag så avvaktar jag nog och fortsätter räkna som jag gör tills vi varit på det stora ultraljudet i vecka 18.

11 Februari (v 11+3)

Idag har jag ringt och bokat tid för ultraljud, fick tid Torsdagen den 24/3 kl. 15.00. Jag hoppas och tror att Emil kan vara hos sin farmor och farfar då, ska ringa dem och höra. Det är ju bäst om man inte har med sig små klåfingriga ettåringar när man ska försöka koncentrera sig på det som syns på skärmen :-)

Enligt familjeliv.se så har jag idag exakt 200 dagar till beräknad förlossning. Sedär!

Emil och jag var på mitt jobb idag på morgonen och berättade om nummer två, så nu vet de att det nog dröjer ett bra tag innan jag kommer tillbaks till jobbet.