Vecka 14

Barnet mäter 11 cm och väger ca. 60 g. Ögonen kommer att ligga på ansiktets framsida. Kinderna är synliga. Näsan mer markant. Det första håret syns. Öronen är placerade riktigt och har fått den form som öron ska ha. Njurarna tillverkar urin. På flickor flyttar äggstockarna sig nu ned i bäckenet. Alla större organ system är färdiga. Barnet är en fungerande organism.

22 Februari (v 13+0)

Inte denna helgen utan nästa helg ska vi åka ner till Växjö och då får jag äntligen berätta för min mamma om "tvåan". Kommer att vara i vecka 15 då, nästan 16, så jag får nog maskera magen lite, annars lär hon fatta direkt innan jag hinner säga nåt. Har varit så nära att säga det hur många gånger som helst i telefon men jag vill ju helst berätta öga mot öga så jag får se reaktionerna.

Idag mår jag lite småtaskigt men det är nog ytterligare en förskylning och inte graviditeten som gör det. Har tappat räkningen på hur många förskylningar jag haft nu på raken. Ganska tröttsamt att man aldrig kan få vara frisk :-(

27 Februari (v 13+5)

Dagarna susar förbi och jag hinner knappt tänka på att jag är gravid. Mår hur som helst bra. Inget illamående, inga kravings, känner mig som vanligt. Kissar kopiöst mycket och börjar redan bli less på att gå på toa åttielvatusen gånger varje dag :-)

Funderar mycket på namn, mest för att jag tycker det är så kul. Just nu känns Hannes helrätt för mig, vet inte riktigt vad Micke tycker. Vi pratade ju om Johannes, efter Mickes farfar, och jag tycker det är jättefint, men Hannes är lite kortare (föredrar tvåstaviga namn för det mesta) och passar bättre med Emil. Tjejnamn är mycket svårare, det finns jättemånga fina men inget som känns klockrent. Det jag fastnat mest för hittills är Linna men det tycker Micke är konstigt. Det känns inte som ett "riktigt" namn tycker han men vem vet, han kanske ändrar sig.