Vecka 17

Barnet är 17 cm långt och väger ca. 135 g. Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Det bildas ett värmereglerande fettlager på ytan av fostret.

16 Mars (v 16+1)

Idag kände jag bebisen! Jag kände den med händerna utanpå  magen. Det var så häftigt och jag är alldeles salig :-)

Vaknade på morgonen med en kissblåsa som var fullare än fullast och den tryckte upp livmodern. Låg och kände hur stor livmodern var och följde den upp till naveln nästan, längst däruppe låg en liten bulle. Hmm.. tänkte jag, kan det vara bebisen jag känner? Då skruvade bullen på sig lite grann. Kände både den lilla kroppen och ett litet huvud. Sedan vände den på sig och sparkade två gånger in mot ryggen vilket jag   också kände fast på "insidan" så att säga *lycklig*

Har suttit och läst igenom min dagbok från start tills nu och det är ganska kul att se hur mycket jag skriver om namn jag funderar på och hur mycket smaken ändrar sig. Vincent och Dino som jag var så inne på förrut känns tex inte alls aktuella längre.

Den hetaste pojknamnskandidaten just nu är nog Hannes men jag gillar även Viggo och Ville (eventuellt Vilhelm), flicknamn är svårare men det känns som de här är aktuella just nu, Hanna, Saga, Liv, Linn, Linna, Tuva, Tove.

Ett andranamn är klappat och klart i alla fall och det är Ebba ifall vi får en tjej, det är så fint och så hette Mickes mormor så.

19 Mars (v 16+3)

Igår hade jag så ont i ryggen så det är helt sanslöst. Kanske bidrog det att jag gick några vändor till tvättstugan men jag försöker verkligen böja mig rätt och sådär. När vi skulle gå och lägga oss kunde jag inte gå ett steg utan det gjorde ont, långt ner i ryggen, typ bak på rumpan och ner i benen. AJ AJ AJ!

Undrar om det är foglossning eller bara ryggont. Belastningen från bebisen borde ju inte vara särdeles stor på ryggen ännu tycker jag. Det är säkert dumma elaka hormoner som luckrar upp mitt bäcken. Det som oroar mig mest är hur det ska bli när jag är höggravid om jag har såhär ont redan nu! Hur ska jag kunna ta hand om Emil? Jag kan ju knappt böja mig ner och lyfta upp honom som det är i dagsläget.

Nej det är lite deppigt idag. Har inte känt bebisen röra sig på flera dagar nu (jag vet att det är normalt såhär tidigt) men man blir ändå orolig..