Vecka 19

Längd omkring 20,5 cm och vikt knappt 250 g. Huden utvecklar nu ett skyddande lager (vernix). Barnet kan särskilja olika smaker i fostervattnet. Barnet kan knäppa händerna och skaka hand med sig själv.

1 April 2005 (v 18+1)

Jahapp så var man inne i vecka 19 då, börjar närma sig halvtid. Den här veckan fick Tove (flicka i föräldrargruppen jämnårig med Emil) en lillebror och min bebislängtan blev om möjligt ännu större. Jag har ju varit gravid jättelänge nu ju! Vill se bebisen, hur den ser ut, vilken personlighet det är, allt det där.. men det är fem långa månader och en hel sommar innan det är dags för lilla bus att titta ut ur mammas mage. Jaja, det hör väl till att gå och vänta.

Nu kan jag känna bebisen röra sig varje kväll när jag sitter framför datorn, oftast sitter jag lite "konstigt" med benen uppdragna framför mig och då blir det kanhända lite trångt i magen. Lillbus brukar i alla fall ge mig några milda buffar då. Mysigt :-)

6 April (v 18+6)

Idag träffade jag Emma (tjej från min mammagrupp) och hennes lille bebis och han var SÅ liten. Kan för mitt liv inte förstå att Emil varit sådär pluttig :-)

Idag har jag städat och dammsugit i sovrummet och som tack för det fick jag nåt grynt ont i ryggen. Känns som jag ska gå av på mitten. Annars är allt bra, bebisen rör sig i magen ganska ofta, diffust men klart kännbart. Ibland på morgonen känner jag hur den ligger i magen, oftast med huvudet uppe vid naveln. Mysigt!

Magen växer och växer och nu har jag börjat få det där jobbiga syndromet att alla mina vanliga tröjor glider upp och lägger sig strax ovan navelhöjd. Var inne på H&M idag och köpte två mamma t-shirts. En rosa med rynk över bysten och en vanlig vit. Skönt att inte bli ruinerad på sånt man inte använder så länge, H&M har helt klart rimliga priser.

Hade tur och vann budgivningen på Tradera häromdagen på ett litet lammskinn att ha i babyskyddet (minsta bilbarnstolen). Ytterligare en sak inskaffad åt lillbus alltså. Sedan har jag fått en amningskudde som gratis premie när jag gick med i bonniers barnbokklubb med Emil och den verkar jättebra så den kommer jag nog få nytta av. Just nu tjänar den som huvudkudde till Micke när han ligger i soffan och tittar på tv :-)