Vecka 20

Barnet mäter nu cirka 23 cm och väger över 300 g. Några, speciellt flergångsföderskor, kan nu märka liv. Tånaglarna bildas. Hårväxten på resten av kroppen, s.k. lanugohår, kommer i gång. Huden blir tjockare. Hjärtat kan nu lätt avlyssnas med hjälp av en doptone.

8 April 2005 (v 19+1)

Ja dagarna ramlar på och nu är man redan inne i den tjungonde graviditetsveckan. Otroligt men sant. Snart är det halvtid! Magen växer och har blivit ganska stor (ska snart ta en ny bild) och nu är det ingen tvekan om att det är en bebis på jäsning därinne.

Bebisen har blivit starkare/större också och så även dess buffar och puffar i magen. Känner nu även rörelser dagtid och inte bara på kvällarna när jag gått och lagt mig. Det verkar som den här bebisen är betydligt mer "vild" än vad Emil var i magen, men å andra sidan kanske jag inte kände Emils rörelser så mycket pga att moderkakan låg i framvägg då. Nu ligger den baktill.

Jag har läst på lite så jag vet vad man ska göra om man tvingas föda själv hemma eller i bilen, är ju supernojig för att det ska gå så fort så vi inte hinner in den här gången. Tur att vi har farmor och farfar så nära i alla fall så att de kan ta Emil när det sätter igång.

Emils förlossning gick på strax under 6 timmar, från den första vaga sammandragningen som gjorde lite svagt ont till att han var ute. Vi var på SÖS i 53 minuter :-)

De säger att andra gången går det på ungefär halva tiden *gah!*

13 April (v 19+6)

Idag mår jag riktigt pyton. Har hostat och hostat så att jag är helt förstörd i magen, hela livmodern känns som ett enda stort blåmärke och ligamenten gör ont så fort jag rör en fena. I natt har jag haft nästan 40 graders feber men är nu efter en alvedon nere på 38. Micke är hemma och tar hand om Emil idag för jag fixar inte det. Tack och lov att de har lite jobb just nu!

Förutom att jag mår urk är det bra med magen så vitt jag vet. Lilla bus sprallar på titt som tätt därinne även om jag ännu inte lyckats känna något från utsidan.

Idag ska Emil få en liten kusin som ska levereras med kejsarsnitt så vi väntar med spänning på telefonsamtalet :-)