Vecka 21

25 cm långt och cirka 380 g tungt. Nu går det snabbt framåt. Födelsedatum kan fastslås med en veckas felmarginal åt vart håll mot bakgrund av huvudets storlek, som är cirka 5 cm i diameter. På flickor formas vagina, och äggstockarna innehåller redan över sex miljoner ägg. Innan hon blir fruktbar kommer antalet att vara reducerat till 3-400 ägg. På pojkar är pungen fortfarande tom.

14 April (v 20+0)

Halvtid redan. Nu är det bara 20 veckor kvar..

Jag mår om möjligt ännu sämre idag än vad jag gjorde igår, hostar hela tiden, har hög feber med frossa och svettningar som följd, mår illa, etc. Jag tackar min lyckliga stjärna för att Micke är hemma med Emil för jag orkar knappt ta mig ur sängen.

Igår fick Emil en liten kusin, det blev en gosse på 3830 g och 52 cm. Ganska stor för att vara född nästan 3 veckor före bf. Tyvärr kan vi ju inte åka och hälsa på honom eftersom jag är sjuk, man vill ju inte direkt smitta en sån liten med någonting men så fort jag är frisk så ska vi göra ett besök.

15 April (v 20+1)

Efter ytterligare en ömsöm svettig ömsom huttrandes natt med hög feber och en hosta som slitit sönder mig invärtes (känns det som) ringde jag husläkarna, och hade sådan tur att jag fick tid samma dag. Så nu har jag sugit i mig första dosen Cocillana och hoppas på snabb hostdämpande effekt. Det är vidrigt med den här hostan, fy sjutton, skulle inte ens önska det åt min värsta fiende. Stackars bebis därinne i magen, h*n har väl hjärnskakning vid det här laget..

16 April (v 20+2)

Idag spydde jag första gången när jag precis vaknat, andra gången precis efter frukost. Inget vidare! Visst hjälper hostmedicinen lite grann, men jag får fruktansvärd magknip av den och ibland får jag ändå sådana hostattacker som leder till att jag kräks. Har ingen feber i alla fall, man får väl vara glad för det lilla.

Emil har haft feber under natten men verkar bättre idag, dock fick han inte följa med sin pappa när han skulle gå och hälsa på nyfödda kusinen (dumt att smitta en sån liten fis med något) utan han fick vara hemma med mig istället. Nu ligger han och snusar i sin säng och jag ska också gå och vila lite. Ska bli väldigt kul att se bilder på lill-knoddas i alla fall, tvingade Micke att ta med kameran :-)