Vecka 22

Barnet reagerar på ljud och musik. Börjar att ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd. Det kan väckas av moderns rörelser. Barnet är nu cirka 26 cm och väger cirka 450 g. Det lägger nu på mer än 70 g i veckan. Barnet kan dricka och kissa som en del av reningen av fostervattnet.

22 April (v 21+1)

Igår började bebisen sparka rejält när Emil tjoade och hade sig. Lite kul, h*n hörde säkert storebror på utsidan :-)

Idag ska jag på mitt andra besök på mödravården (snacka om långt hopp - 12 veckor). Första gången blev det inställt för att barnmorskan hade bokat fel, de hade konferans den dagen, andra gången var egentligen i fredags men då mådde jag ju så dåligt så det var till att boka om tills idag. Tror inte det är någon större affär, det är väl väga, mäta magen, lyssna på hjärtat och ta blodtryck skulle jag gissa på. Tar med mig Emil så får vi hoppas att det går hyffsat lugnt till :-)

Just det, Liam har blivit storebror till en liten gosse. Har sett en bild på honom och han var såå söt. Måste erkänna att jag faktiskt längtar efter att få se och lära känna den här lilla bebben i min mage, det kommer bli en lång sommar!

23 April (v 21+3)

Nu är magen så stor att jag inte kan ha några av mina vanliga byxor längre. Detta vet jag med säkerhet då alla mina mammabyxor är i tvätten.. åhhh vad skönt det ska bli med tvättmaskin hemma och slippa tvättstugan. Blä för tvättstugan!

Var på MVC igår och hade med mig Emil vilket gick rätt bra. Han sprang mest runt och hittade på en massa hyss samt lade sig raklång på golvet när han inte fick gå ut ur rummet.. haha...

Jag fick skäll (inte så allvarligt dock) för att jag hade gått upp lite lite i vikt. Bara 1,5 kg ungefär. Det är tom mindre än när jag väntade Emil, fast jag tror att jag har tappat nåt kilo nu när jag varit sjuk, hade säkert gått upp mer annars. Spydde ju och kunde knappt äta nåt på flera dagar..

Fick papper för att kunna säka HP så får vi se vad FK säger om det, hoppas jag får det beviljat. Nästa besök blir om en månad ungefär, vid 25 fulla veckor, då börjar man även mäta maggen. Igår lyssnade vi på hjärtat som tickade på med 146 fina slag. Emil såg väldigt konfunderad ut när hans mamma fick ligga på en säng och en tant körde med en manick på magen på henne :-)