Vecka 24

Barnet lägger nu på ungefär 85 g i veckan, och väger nu omkring 600 g och mäter cirka 30 cm. Ögonfransar kan ses tydligt.

9/5 (v 23+4)

Hela förra veckan han passera utan att jag skrev något. Tiden går så fort, jag har fullt upp med Emil och med att packa flyttkartonger just nu. Tanken är att vi ska flytta nu till helgen *gaah*

Idag var jag och gjorde glukosbelastning, urk vad äckligt det var!

Bebisen sparkar och rör sig mycket och knör runt i magen. Jag känner mig nästan höggravid. Magen är stor, eller den kanske inte är så stor men den känns stor och tung. Ryggen protesterar emellanåt, men annars mår jag bra.

Försöker passa på och njuta av den här tiden när jag får tillfälle, det är ju trots allt med stor sannolikhet min sista graviditet någonsin, och hur jobbigt det än månde vara ibland så är det ju ett mirakel som sker i min kropp. Det är riktigt häftigt när man tänker på det - en liten människa växer inuti min kropp. Otroligt.

11/5 (v 23+6)

Idag lyckades jag äntligen pallra mig iväg till apoteket och köpte en ask järntabletter. Barnmorskan tyckte jag skulle börja sist jag var där men ibland tar det ett tag mellan tanke och handling. Hur som haver tog jag första pillret idag vid lunch, hoppas det hjälper så att jag blir lite piggare. Är så himla trött hela tiden, känns som det inte spelar någon roll hur mycket jag sover.

Åt aldrig järn när jag väntade Emil, men då hade jag bättre HB och var inte heller på långa vägar så trött som jag är nu.