Vecka 26

Barnet är cirka 32 cm långt och väger över 750 g. Fötterna mäter 5 cm. Barnet kan nu öppna och stänga ögonen. Barnet vyssjas till sömns av dina rörelser och vaknar när du lägger dig.

20/5 (v 25+1)

Nu har vi flyttat in i vår nya lägenhet och fått igång internet. Känns skönt fast ändå är det så otroligt mycket kvar att göra. Eftersom vi bytt lägenhet med svärisarna så har vi grejer kvar i gamla lägenheten, de har grejer kvar här, och det är kartonger precis överallt. Vi vill heller inte packa upp allt för mycket eftersom 4 av rummen ska tapetseras/målas inom en snart framtid (förhoppningsvis behöver vi inte vänta mer än 4 veckor till) och det är ju ganska jobbigt att flytta runt alla möbler och grejer.

Med bebisen är det bra så vitt jag vet. H*n sprallar som mest när jag lagt mig på kvällen eller när jag sitter stilla en stund. Ganska kraftiga rörelser, känns betydligt mer än med storebror i magen.

Har tyvärr de senaste dagarna haft jätteont i bäckenet, höfterna och ryggen och minsta steg gör verkligen ont så jag försöker ta det lugnt och röra mig så lite som möjligt (lätt med tusen grejer att göra i nya lägenheten plus en vild 1½ åring!).

23/5 (v 25+4)

Idag har jag varit på MVC för tredje gången. Hade fått ganska dåligt blodvärde (109) så nu är det knapra järntabletter som gäller. Under graviditeten med Emil behövde jag aldrig äta järn, konstigt att det kan vara så olika. Men det kan ju förklara att jag kännt mig så fruktansvärt trött på sista tiden.

Barnmorskan tyckte att min viktuppgång var ganska blygsam men jag tror inte att det är någon fara eftersom jag äter som en häst. Jagar ju Emil och rör på mig mycket om dagarna så det kanske spelar in? 3,4 kg mellan v.10 - v.25 kanske är lite men med Emil ökade jag mest på slutet minns jag så jag är inte allt för orolig. Magen växer ju fint och verkar må bra i alla fall.

Vi åt blodpudding till lunch idag jag och Emil, med apelsinjuice för att maximera järnupptaget. Både jag och E tycker att det är supergott :-)

I övrigt så var det bra, bebise och magen växer, hjärtat slog fint och blodsockret var normalt. Nästa gång blir efter 29 fulla veckor, om en månad ungefär alltså och sedan är det varannan vecka fram till födseln som gäller.