Vecka 28

Barnet väger drygt ett kilo och mäter ca. 34 cm. Fötterna mäter nu nästan 5,5 cm. Hårstråna på huvudet är nu förhållandevis långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Alla sinnen är nu utvecklade och kan reagera på skarpa ljud och ljus utifrån. Har nu goda chanser att klara sig utanför livmodern, men med hjälp av bl.a. värme från en kuvös.

3 Juni (v 27+1)

Från en dag till en annan känner jag mig plötsligt höggravid. Jag gick från att ha en behagligt lagom stor mage och inga särskilda krämpor till att få massor med sammandragningar, halsbränna, magkatarr, superstor mage som trycker mot alla organ, jobbigt att andas, måste sitta som jag har en högaffel i ryggen etc...

Jobbigast av allt är sammandragningarna. Jag hade mycket sd när jag väntade Emil men det är liksom inte samma sak nu. Då kunde jag vila hela dagarna om jag ville men nu måste jag ju liksom ta hand om min son. Är fruktansvärt trött och slut hela tiden också, det har iof blivit en hel del bättre sedan jag började med järntabletter så jag hoppas att de gör mig gott.

Nej nu börjar jag längta tills den här bebisen ska komma ut.. 3 långa månader kvar..

Fnular vidare på namn, det är mest jag som gör det för Micke verkar inte vara så sugen på att diskutera det ännu, kanske beror på att det är så overkligt för honom. Jag känner ju bebisen hela tiden och det gör ju inte han direkt.

Hur som helst, här är mina namnförslag just nu (kan komma att ändras mååånga gånger om):

Pojke: Leo Karl Håkan eller Felix Karl Håkan
Flicka: Linn Ebba ... eller Felicia Ebba ...

Ebba är väl i princip klart som andranamn till en tjej och Håkan är klart till en kille. Karl är mitt förslag från min släkt och tjejnamn väljer jag mellan Therése, Valdine, Johanna, Anna, Hanna, Signe med flera..

7 Juni (v 27+5)

Jag blir mer och mer förtjust i namnet Felicia. Visst är det väl vackert? Lutar nog mest åt det som flicknamn just nu, tätt följt av Linn/Linnea. Pojknamn är så svårt men Theodor är en ny bubblare :-)

Det ryktas om att skattepengarna eventuellt kan dyka upp den här veckan så det håller vi tummarna för, behöver beställa en liggdel till syskonvagnen så vi hinner få den innan lillebror/lillasyster kikar ut.

Med magen är det bra, har mycket sammandragningar emellanåt men det har lugnat ner sig lite, verkar bero mycket på hur aktiv jag är, tar jag det lugnt så går det bra. Annars växer den så det knakar, tycker magen känns större varje morgon när jag går upp och sparkar hej vilt gör det därinne nästan jämt.

Har börjat drömma om förlossningar på nätterna, och det är alltid en lillasyster som kommer..