Vecka 31

Ögonen är nu helt öppna och barnet ser ljus och mörker. Barnet väger cirka 1,4 kg och mäter 37 cm. Barnet reagerar olika på olika musikstycken och instrument. Lungorna är färdiga. Barnet ligger nu och tränar lungorna, genom att "andas" ner fostervatten i dem.

27 Juni (v 30+4)

Nej det blir inte mycket skrivet i den här dagboken inte!

Bebisen knölar runt som bara den i magen, känns som den försöker bryta sig ut eller nåt, minns inte att Emil höll på ens hälften så mycket, men det kanske jag har förträngt =)

På sätt och vis är det ganska skönt, för med Emil som kunde ligga stilla i ett dygn utan att röra en fena var jag konstant orolig att han dött i magen, här behöver man aldrig tänka tanken, det rör sig nästan jämt.

Magen växer och nu känns det att den når högt upp för det är jobbigt att andas ibland och att sitta framåtlutad går knappt, man måste liksom sträcka ut sig ordentligt. Kanske blir det bättre när bebban lagt sig i startposition för utgången med huvudet neråt. Hoppas det.

På Söndag när jag kommer att vara i vecka 32 åker vi till Finland och stannar där i två veckor så det blir inget skrivet här förrens vi kommer hem igen i mitten av Juli.

En månad efter oss beräknas mickes systers tredje bebis anlända och eftersom vi lånat en massa babygrejer av dem så har jag handlat en del nytt till oss. Madrass till spjälsäng och lakan till densamma köpte jag idag. Vi ska köpa en ny spjälis på Ikea också, de har en som inte är så dyr så det kan vara befogat. Emil kommer troligen att få en större säng, såg när jag var på Ikea att de hade en med urramlingsskydd och det kan ju vara ganska bra till vår lilla torktumlare, han ligger ju inte precis stilla och sover.

Nytt kort från denna vecka finns under magbilder.