Vecka 34

Barnet mäter cirka 41 cm och väger mellan 1,7 ch 2,2 kg. Enligt erfarenhet är fostret vid denna vikt, främst beroende på inlagring av underhudsfett, ofta i stånd att utan vidare komplikationer överleva, om det skulle födas för tidigt. Även barn födda tidigare än så här har dock goda chanser med modern teknologi.Fingarnaglarna är nu fullt utväxta. Reagerar olika på mammas, pappas, syskons och främmandes röster.

19 Juli (v 33+5)

Åter på svensk mark och dags för en lägesrapport.

Under våra två semesterveckor i Finland har magen vuxit enormt mycket, nu ser jag verkligen höggravid ut. I början av v 33 var det jobbigt eftersom magen tryckte på lungor och revben men sedan sjönk den märkbart och idag när jag var hos barnmorskan så visade det sig att bebisen som jag trott, lagt sig tillrätta för utgången.

H*n är tom redan fixerad i bäckenet så nu kommer h*n troligen att ligga så fram till förlossningen. Barnmorskan trodde att den här bebisen inte skulle komma över tiden eftersom Emil kom en vecka tidigt + att det gick så fort men vi får väl se...

Hade till min stora förvåning gått ner 0,6 kg sedan sist men det var ingen fara tydligen, jag äter ju som en häst och bebisen har vuxit så det knakar de här veckorna.

Börjar bli riktigt spännande nu! Bara 5-6 veckor kvar med största sannolikhet =)

Några nya namnförslag under semestern: Sabina (tycker svärmor), Isabella (finlandsbåten vi åkte hem med) eller varför inte Alina (hittade jag i namnboken).

Pojknamn då? Ja hos mig ligger Samuel högst på listan just nu. Samuel Johannes kanske?