Vecka 6

Livmodern är nu ungefär lika stor som en clementin. Skelettet börjar bildas med revben, rygg och kranium. Kroppen mäter nu ca 4 mm och består av huvud och bål med svans och små armknoppar. Man redan nu ana början till ögon, näsa och öron. Anlagen till hjärnan börjar växa fram. I slutet av veckan börjar blodomloppet att fungera. Käken och munnen utvecklas och det finns redan tandanlag i båda käkarna.

30 December 2004 (v 5+2)

Föregående helg så insåg jag att jag gått över tiden, och gjorde således ett graviditetstest. Jag som var övertygad om att jag inte var gravid då jag inte hade minsta tecken på det, såg förvånat två streck framträda på stickan i min hand.

Det var inte det minsta planerat men nu är det tydligen så att ett litet frö börjat gro i min mage och då är det självfallet välkommet. Vi vill ju ha ett syskon till Emil även om vi kanske inte tänkt oss att det skulle ske så snart.

Det första dygnet efter testet var jag ganska chockad och hade väldigt svårt att känna mig glad men nu känns det ändå som att det kanske blir ganska bra i alla fall. Det blir tätt mellan barnen, jobbigt visst det blir det säkert men samtidigt roligt för barnen att vara nära varandra i ålder. Så nu håller vi tummarna att allt ska gå bra.

Idag berättade vi för Mickes syster och man som ska ha barn i April, övriga får veta när vi kommit till vecka 12. När vi väntade Emil ville man skrika ut för hela världen att man väntade barn men den här gången känns det gott som man kan suga på karamellen själv ett tag. Ganska mysigt att ha en liten hemlis.

Symptom då? Ja någon morgon har jag mått lite illa, känner mig tröttare än vanligt, grinigare än vanligt och hungrigare än vanligt. Micke hävdar bestämt att det redan syns på magen men jag hävdar lika bestämt att det som buktar ut är allt godis jag ätit som lagt sig där efter jag slutat amma.

31 December 2004 (v 5+3)

Jag mår och känner mig precis som vanligt och oroar mig lite för missfall. Tänk om mina svaga nästan obefintliga graviditetssymptom betyder att bebisen inte växer som den ska därinne?

Idag är det årets sista dag och det känns märkligt att tänka sig att 2005 är året då vi kanske ska bli 2-barnsföräldrar.

1 Januari 2005 (v 5+4)

Well, igår kväll och hela dagen idag har jag varit jättetrött så jag gick och vilade med Emil en stund på eftermiddagen. Jätteskönt! Har haft lite molvärk från och till idag också.

Tänk att min lilla skrutt ska bli storebror! Helt otroligt..

Den här gången har jag en känsla av att det blir en tjej. Vet inte varför egentligen men så känns det. Förra gången i vecka 5 hade jag för mig att jag väntade en pojke, ska bli intressant om känslan är rätt den här gången också.

En annan grej som talar för att det kanske är större odds för en flicka den här gången är att vi hade sex EN gång och det var 6 dagar före jag brukar ha äl, dock kom nog äl tidigare än den brukar men iaf minst 3 dygn mellan samlag och befruktning... och det sägs ju att prickar man äl = kille, gör man det före äl = flicka eftersom pojkspermier är snabba men dör fort och tjejspermier är långsammare men seglivade. Emil tillverkades på äl-dagen, jag gjorde tom test för att se när jag hade äl så det ska bli intressant att se vad det blir i slutändan.

Jag kommer garanterat att fråga på ultraljudet om de kan se könet den här gången. Extremt nyfiken är jag :-)

3 Januari 2005 (v 5+6)

Har funderat lite på namn vilket egentligen är vansinne med tanke på hur tidigt det är men det är svårt att hindra tankarna från att skena iväg.

Flicknamn som känns rätt just nu är Tuva, tycker det är jättegulligt. Pojknamn gillar jag Vincent, har haft det som en favorit sedan Emil var i magen och jag tycker fortfarande det är fint, nya bubblare är Dino (jättegulligt!) och Leon eller Leo. Jag gillar mjuka, korta namn. Ge gärna namnförslag i gästboken!