Vecka 7

Utvecklingen är explosionsartad. 100 000 nya nervceller bildas varje minut! De ska hinna bli ofattbara 100 miljarder innan barnet föds. Det lilla embryot växer omkring en millimeter om dagen och kommer mot slutet av denna veckan vara stort som en ärta, omkring 13 mm.

Det kan redan röra sig med ryckiga reflexrörelser som att vrida sig eller höja och sänka armarna. Benen har börjat växa ut, men embryot har fortfarande svans. Ryggraden är nästan färdigbildad. Hjärnan börjar nu sin delning i två hjärnhalvor, och huvudet börjar anta sin framtida form. Genom ett vaginalt ultraljud kan en läkare nu fastställa graviditeten.

4 Januari 2005 (v 6+0)

Idag var jag och Emil på jobbet och hälsade på en stund någon som säkerligen var uppskattat. Jag passade då på att presentera mig för min nya chef och höra mig för om det var möjligt för mig att börja jobba lite, någon eller ett par dagar i veckan. Det gick alldeles utmärkt. Jag är väl egentligen måttligt sugen på att jobba men jag vill så gärna att Micke ska få chansen att vara pappaledig lite. Hoppas det går bra för honom att åtminståne ta någon dag i veckan, han skulle höra med sina arbetskamrater, de har tydligen rätt mycket jobb just nu.

Efter besöket på jobbet gick jag och Emil förbi MVC och bokade en tid för första besöket där. Det blir den 2/2 och då kommer jag att vara i vecka 10+1. Bad om att få samma barnmorska som jag hade sist, Jill hette hon och var jättebra :-)

5 Januari (v 6+1)

Jag har svårt att vara 100% glad över den här graviditeten. Det är så mycket oro och så mycket tankar som snurrar i mitt huvud. Dels oroar jag mig mycket över hur det ska bli att ha två små barn så tätt, kommer Emil att känna sig undanskuffad av bebisen som okuperar hans mamma tex? Sedan funderar jag mycket fram och tillbaka över dagis, vi har ju sökt plats till Augusti och nu kommer ju det här barnet i Augusti, hur gör man då? Ska han vara hemma med mig och bebben eller ska han gå på dagis ett par dagar i veckan? Kanske ska han vara hemma till Januari 2006 och börja då?

Sedan har det hänt så mycket i min omgivning som fått mig att tänka på andra saker, tex att barnet kan dö i magen, att man kan få missfall, det finns tusen saker som kan gå fel. Förra gången hade jag inte en tanke på att det kanske inte blir ett frisk levande barn i slutändan men nu vågar jag knappt tänka så. 

Längtar tills jag får gå på läkarbesök i vecka 12, för då kanske man får göra VUL och får man inte det så känner de ju iallafall att livmodern har rätt storlek för tiden och sådär. Då kanske man kan slappna av lite.

7 Januari (v 6+3)

Jag är så trött! Emil sover fruktansvärt dåligt på nätterna och jag har definitivt kommit in i gravido-tröttheten vilket betyder att jag är som en zombi. Zzzznark..

Vet inte vad vi ska göra med Emil och hans sömn. Han somnar förhoppningsvis själv i sin säng på kvällen men sover orolig och vaknar ofta, man får gå in och lägga honom ner, buffa i rumpan och så. Sedan runt 12-01 så vaknar han och står och gastar tills vi tar upp honom och lägger honom mellan oss i vår säng, då är han nöjd. Men sedan rullar han runt som en torktumlare i sängen, ligger och fingrar på mig och micke, ålar omkring och är allmänt orolig. Vet inte om det är för att han håller på och får nya tänder (hoppas kan man ju) för han är riktigt jobbig.

Min dröm är att han ska sova hela nätterna i sin egna säng när bebis II anländer men... ha! fet chans!

Det gäller att passa på när Emil är trött och vill sova middag att ta en lur samtidigt, så det är precis vad jag ska gå och göra nu!

8 Januari (v 6+4)

Den här graviditeten är inte speciellt lik den med Emil. Jag mår ofta illa vilken jag bara gjorde någon enstaka gång med Emil. Med Emil visste jag en vecka innan mens att jag var gravid, den här gången var jag övertygad om att testet skulle visa negativt. Tänk vad olika det kan vara!

Idag ska vi på kalas hos lilla Nicole som fyllde 1 år på nyårsafton. Hon är exakt 2 veckor yngre än Emil (fast vi var beräknade till samma dag). Det ska bli jätteroligt att se hur stor hon blivit för det var några månader sedan vi sågs sist.

9 Januari (v 6+5)

Vi hade så trevligt igår hos Nicole, Daniel & Annelie och när Micke och jag körde hem därifrån så tyckte vi båda att vi borde träffas oftare.

Micke kunde inte låta bli utan berättade för Daniel om vår ärta i magen :-)

Jag har en stark övertygelse om att det blir en tjej. Varför? Jo för att ännu så länge är allt så olikt med hur det var med Emil. Jag har dålig hy (hade jättebra hy med emil), är jättesugen på godis (vilket jag hade avsmak för sist) och så vidare.. ska bli mycket intressant att se om min intuition visar rätt.

Enligt den här (mycket seriösa) sidan så blir det en tjej :-)