Vecka 8

Fostret är nu ca. 1,5 cm långt och väger ca. 15g. Fingrar och nu också tår kan ses tydligt. Överläppen skapas samt nästippen. Ögonlock kan ses. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad.

11 Januari 2005 (v 7+0)

Redan nu har jag lika ont i rygg och svanskota som jag hade halvvägs i graviditeten med Emil. Undrar om det beror på att det bara är 20 månader mellan graviditeterna? Kanske har kroppen inte hunnit återhämta sig från den förra graviditeten? Det är jobbigt i vilket fall och ont gör det. Försöker undvika att bära Emil så mycket det bara går och som tur är så är han ju nöjd med att knata runt själv nästan jämt.

Funderar på hur jag ska berätta nyheten för min mamma, skulle helst vilja hitta på något "kul" men vet inte riktigt vad. Hon kommer att få veta i Februari för då kommer troligen jag och Emil att flyga ner och hälsa på. Sist fick hon en t-shirt som det stod "MORMOR" på med stora bokstäver.

Idag har jag från och till haft ganska ont i de nedre regionerna men jag tror att det var så förra gången också. Det är säkert livmodern som växer lite. Ändå blir man lite nojig och tänker på missfall och sådana saker. Jag är ju mitt i riskzonen just nu. Ska bli skönt när vecka 12 är passerad, då kan man nog slappna av lite.

12 Januari (v 7+1)

Inatt när jag var uppe på toaletten så var det lite blod i trosorna. Gissa om jag blev rädd! Tänkte genast på missfall.. men sedan insåg jag att det kanske berodde på vårt "intima umgänge" tidigare på kvällen. Ringde MVC och fick lugnande svar. Så länge inget mer blod kom så var det ingen fara.

Läste när jag sökte efter "blödning under graviditet" på internet att livmodertappens slemhinna kan bli skör och lättblödande när man är gravid och att man kan blöda efter samlag.

Läskigt i alla fall! Man vill ju inte blöda när man är gravid.. så nu blir det inget hanky panky på ett tag! :-)

13 Januari (v 7+2)

Idag har jag mått illa i stort sett hela dagen. Riktigt jobbigt att då försöka roa och ta hand om en ettåring samtidigt. På eftermiddagen gick vi och lade oss och sov tillsammans i nästan 2 timmar. Gud så skönt! På sätt och vis är jag ju lyckligt lottad som har möjlighet att göra så.

Det blir nog inte att jag går tillbaks till jobbet under den här graviditeten. Lite synd på sätt och vis att Micke inte får chansen att vara pappaledig. Det är minsann inte bara fördelar med att vara egen företagare.

14 Januari (v 7+3)

Åhhhh jag mår så ill! Hela tiden! Jag blir tokig snart. Så fort jag inte ätit något på typ en halvtimme så sätter det in. Visst mådde jag illa med Emil i magen men inte så här, inte på långa vägar. Måtte det ta slut snart!

Enligt böckerna så brukar illamåendet sluta kring vecka 12. Skönt! Då är det bara 4 lååånga veckor kvar då.

Sen är det magen som putar nåt otroligt! Jag fattar det inte för lilla fostret därinne ska vara runt 2 cm långt nu. Magen putar åtskillligt. Ser verkligen gravid ut! Fattar inte hur vi ska kunna hålla det hemligt när jag ser ut såhär, får väl maskera mig med stora tröjor när vi ska träffa folk.. haha..

Smög in på H&M idag och provade ett par mammabyxor. Gud så skönt det var! Mammabyxor är underbart. Linningen ända uppe under armhålorna, helt underbart. Nej jag är inte ironisk, jag gillar verkligen att ha byxor som täcker hela magen.

Ibland funderar jag seriöst på om jag är längre gången än jag tror att jag är. Tänk om min senaste mens egentligen inte var någon riktigt mens? Fast.. nä.. det känns inte realistiskt.. men som sagt.. magen putar hej vilt.. men kanske är det bara för att det är tätt mellan barnen + att jag lagt på mig några kilon det sista halvåret?

15 Januari (v 7+4)

Blödningar igen! Mörkt blod/blodiga flytningar när jag gick upp på morgonen. Mörkbrunt hela dagen idag, dock inga större mängder men ändå. Känns ju inget vidare kan jag säga!

Ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att så länge jag inte hade ont i magen eller att det kom rött (färskt) blod så var det ingen fara. Det kunde bli så när man var gravid sa hon, men hon tyckte samtidigt att jag skulle kontakta MVC på Måndag och be att få göra en undersökning, så det ska jag göra.

Jag skulle gärna vilja göra ett VUL för att se om fostret lever därinne, nu är man ju bara jättenojig. Någon på alltförföräldrar tyckte att det kunde bero på lågt sittande moderka, ska fråga BM om det också, sist hade jag moderkakan i framvägg minns jag, kanske kan man se det också på ett VUL även om det är tidigt, ja vart moderkakan sitter alltså.

17 Januari (v 7+6)

Imorgon går jag in i vecka 9 och nyfiken som jag är var jag ju tvungen att läsa vad som händer i magen just den veckan. Bebisen blir mera människolik stod det bland annat och sedan.. denna vecka och ett par veckor framöver är missfallsrisken förhöjd. Suck.. jag tänker ju knappt på nåt annat än om liten lever därinne. Tänk om man hade haft en lucka på magen som man bara kunde lyfta på och kika in, vad mycket mindre man skulle oroa sig då!