Vecka 9

Fostret är nu ca. 2,5-3 cm långt. Det har fötter av 2 mm längd. Halsen tar form. Musklerna i kroppen ska ta form. Käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas. Öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Fostret reagerar på beröring och känseln utvecklas. Kan redan nu få hicka ibland.

18 Januari (v 8+0)

Äntligen inne i den nionde veckan. Ska försöka ringa till MVC idag för jag är fortfarande väldigt orolig för blödningen jag hade i lördags. Skulle så gärna vilja få en tid, bara för att kolla varför jag blödde, ja och så vill jag självklart se att lilla bebisen lever därinne. Då skulle en tung sten ramla från mitt hjärta faktiskt. Det är svårt att inte vara orolig för missfall och dylikt. Särskilt som jag läst någonstans att v.9-11 är en förhöjd risk för missfall. Får ont i magen bara jag tänker på det.

Ringde MVC som tyckte att så länge det inte var mycket blod, mer än en mensblödning som kom, så skulle jag vara lugn. Det var normalt att ha små blödningar under graviditeten sa hon. Känner mig väl lite lugnare men inte helt tillfreds. Skulle helst vilja göra VUL men det blir väl vid läkarundersökningen i v.12. Får väl helt enkelt hålla tummarna och vänta tills dess.

21 Januari (v 8+3)

Känner mig mindre orolig när jag läst om andra som haft små blödningar och där det ändå gått bra. Det var ju trots allt inget färskt blod utan gammalt brunt och bara lite grann. Får helt enkelt hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Den här graviditeten är så olik den med Emil att jag helt klart tror på att det blir en tjej, fast å andra sidan, man kan ha väldigt olika graviditeter och ändå få två barn av samma kön så det kanske bara är jag som lurar mig själv. Hur som helst, jag är så grymt nyfiken så jag kommer garanterat att fråga på ultraljudet om de kan se om det är en pojke eller en flicka.

Jag är förskyld fortfarande vilket jag  varit i 1½ vecka och jag börjar bli väldigt less. Just nu är det bihålorna som besvärar mest, så fort jag böjer mig framåt det minsta lilla känns det som huvudet ska explodera. Blä!

Funderar fram och tillbaks på det här med flytten. Både Micke och jag känner väl att vi hellre bor i hus för de pengarna som femman kommer att kosta oss. Kanske kan vi rensa hårt och göra om datarummer till ett emilrum, bebisen får ju bo med oss första tiden. Då kan vi bo kvar här några år till och spara pengar till handpenning till ett hus. Flyttar vi till femman kommer vi nog inte kunna spara speciellt mycket tyvärr.

Frågan är bara vad vi ska göra med alla prylar..