April - Maj 2003

Positivt graviditetstest19 April (vecka 4+0)

Idag gjorde jag ett positivt graviditetstest! Två streck blev det även om det ena var väldigt ljust. Det känns väldigt overkligt. Var tvungen att titta på testet flera gånger för att se om jag verkligen inte hade sett i syne.

23 April (vecka 4+4)

Idag ringde jag till MVC och frågade lite om vad som är bra att undvika i matväg när man är gravid och när man ska komma dit på första besök. Fick en tid för så kallad inskrivning den 27/5, kommer då att vara i vecka 10. Ska bli intressant att gå dit. Det kommer nog att kännas mer verkligt då än vad det gör nu. Känner mig extremt skengravid och nästan lite chockad. Trots att det här var mycket planerat så har man en känsla av "oj vad stort det här är, vet jag verkligen vad jag ger mig in på?

27 April (vecka 5+1)

Går idag in i vecka 6. Har börjat vänja mig vid tanken lite granna men det känns fortfarande väldigt overkligt.

Konstigt nog har jag inget sug alls efter sötsaker nu för tiden utan bara efter frukter och grönsaker (paprika, morötter, apelsin, äpple, vindruvor etc). Det är nog bara att vara tacksam för att det är åt det hållet och inte tvärtom :-)

Enligt skrock så ska man vara sugen på sött om det är en tjej och tvärtom så är det en kille. Det kanske blir en liten kille? Av någon anledning tror jag det. Innan jag blev gravid har jag alltid trott att jag ska få tjejer men nu när jag de facto är gravid så har jag fått för mig att det är en kille. Tiden får väl utvisa. Jag blir lika glad vilket kön det än blir - bara barnet är friskt.

Tänk - ska jag bli mamma?

29 April (vecka 5+3)

Var hemma från jobbet igår pga min onda rygg som inte vill ge med sig. Smärtan sitter någonstans mellan skulderbladen, mest på ena sidan, och det gör vansinnigt ont ibland. När jag står, går, sitter för länge på samma sätt så börjar det värka och mola. Bara när jag ligger ner blir det lindring. Riktigt jobbigt. Det lutar åt att jag kommer att vara hemma hela den här veckan. Vill ju inte gå tillbaks en dag för att få jätteont på nytt och tvingas vara hemma en omgång till.

Vi har pratat lite namn men Micke kommer bara med fullkomligt oseriösa förslag som Micael Junior eller Albert (Einstein). Det är nog tur att man har gott om tid på sig att hitta något som känns bra. Jag är lite inne på Julia om det blir en flicka, det är väldigt vanligt iof men så himla fint tycker jag. Har alltid tyckt om det namnet.

2 Maj (vecka 5+5)

Igår berättade vi för Mickes familj. Alla blev så glada - mickes mamma fick tom tårar i ögonen. Längtar tills jag kan berätta för min egen familj men det är ju över en månad dit.

Har bokat en tid hos en naprapat idag nere i centrum. Idag har jag dock inte känt av ryggen så jag hoppas det är på övergående nu. Tänkte gå dit i alla fall och prata lite, kanske kan man få lite synpunkter på vad det kan bero på och vad man ska göra för att undvika att det kommer tillbaka igen.

6 Maj (vecka 6+3)

Äntligen inne i vecka 7. Tiden går fasligt sakta när man räknar dagarna :-)

Den här veckan börjar lilla krumeluren kunna röra sig lite reflexmässigt där inne. Helt otroligt. Även fast jag vet rent logiskt vet att jag är gravid så känns det väldigt märkligt att det finns något inuti mig. En början till en riktigt liten människa..

Idag kom tröjorna jag beställt och dom var jättefina. Varsin svart tröja med vit text där det står "mormor" respektive "morfar" på till mina föräldrar. Tänkte överräcka dom som en present nästa gång vi träffas och vänta på reaktionen :-)

11 Maj (vecka 7+1)

Så var det åter igen dags för en ny vecka i graviditeten. Den har gått betydligt snabbare än den förra - kanske för att jag har jobbat och inte gått hemma med ryggont.

Vi är nu i vecka 8 och det känns bra. Inga krämpor att tala om, lite illamående vissa kvällar vid läggdags, får gå upp och kissa ibland på natten, lite molande "mensvärk" ibland men det är helt klart sådant som man kan leva med. Är glad att jag (peppar peppar) verkar klara graviditeten ganska bra hittills. Är lite orolig bara eftersom någon sade att det är mindre risk för missfall om man mår mycket illa.. men sånt är ju egentligen bara dumt att gå runt och tänka på..

12 Maj (vecka 7+2)

Idag mådde jag riktigt illa på morgonen. Trodde nästan att jag skulle spy men det klarade sig. Jobbigt! Hoppas det var en engångföretelse. Det var en tung dag på jobbet också, känner att det liksom drar och smärtar lite där nere där liten bor när jag tar för kraftiga kliv nedför trapporna. Måste nog börja ta det lite lugnare, vill ju inte att det ska hända någonting. Längtar väldigt mycket till inskrivningen, bara två veckor kvar nu. Hoppas man får gör vul, jag tror jag skulle behöva ett bevis på att det faktiskt simmar runt en liten grodd där inne, vem vet, jag kanske bara är skengravid ;-)

16 Maj (vecka 7+6)

Idag har jag mått hur bra som helst. Har kännt mig pigg och full av energi, inget illamående. Konstigt hur det går upp och ner! Nu i dagarna börjar bebisen sin utveckling mot antingen pojke eller flicka. Undrar just vad det blir. Förrut var jag bergsäker på att det skulle bli en kille men nu känns det som det skulle kunna vara vad som helst. Könet är dock inte viktigt för mig, huvudsaken är ju att bebis är frisk och mår bra men nyfiken är man ju alltid :-)

19 Maj (vecka 8+2)

Har mått ganska illa idag, det började på morgonen och har hållt i sig hela dagen. Har varit en ganska jobbig dag idag så jag hoppas att jag mår bättre imorgon. Det är liksom lite svårt att koncentrera sig på jobbet när det känns som man ska kräkas vilken minut som helst.

Många babysaker är riktigt dyra har jag förstått när jag kollat runt lite. Visste ni tex att en ny barnvagn kan gå på 6-7000 kronor! Helt sjukt! Micke och jag har ju tur på så vis att vi fått låna en massa av mickes syster. Vi har ett antal påsar med barnkläder hemma sedan tidigare och nu har vi även fått en babysitter och en bärsele. Himla snällt. Det är bra med äldre syskon och kusiner att ärva av :-)

Idag är det exakt 7 månader och 7 dagar kvar till bebisen ska kika ut.

25 Maj (vecka 9+1)

Ny vecka igen. Tiden rullar på rätt bra. Kan inte riktigt fatta att det faktiskt är 5 veckor sedan mitt positiva graviditetstest och att jag nu är i vecka 10. På tisdag ska vi på inskrivning på MVC och det ska bli ganska skönt. Som en slags bekräftelse på att man faktiskt är gravid, ibland känns det som man bara drömt. Det syns inte på magen ännu och jag mår ju ungefär som vanligt för det mesta.

Om ett par veckor tar min bror studenten i Kalmar och då ska vi åka ner såklart. Längtar SÅ mycket för jag är så himla less på jobbet just nu. Samma sak dag ut och dag in och så är det ju kanonfint väder ute (då vill man ju helst ligga i solen och läsa en bra bok inte springa sig svettig i en massa trappor med tung reklam)

27 Maj
(vecka 9+3)

Idag har vi varit på inskrivning på MVC. Det gick bra och vi fick en trevlig barnmorska som heter Jill. Hon snurrade på sin magiska snurra och bestämde att vi skulle ha barn den 23/12 men jag håller nog fast vid 27:e i alla fall. Vi ska få gå på ett läkarbesök och eventuell göra ett vaginalt ultraljud om några veckor för att se hur långt gångna vi är och sedan i vecka 18 görs det "stora" ultraljudet och det är något som jag helt klart ser fram emot. Ska bli jättespännande att få se lilla knodden :-)

För övrigt hade jag ganska högt blodvärde vilket förvånade mig eftersom jag alltid haft lågt tidigare men det är ju bara bra. Jag hade helt okej blodtryck också. Nästa besök blir den 11 augusti i vecka 20.

31 Maj (vecka 10+0)

Oroar mig fortfarande mycket för att något ska gå fel trots att vi kommit så här långt. Sjukt nog känns det som att jag mår för bra för att vara gravid. Man ska ju må apa liksom. Tänk om bebisen inte lever därinne? Läste om en tjej som skulle på läkarundersökning i vecka 12 och då hade barnet varit dött sedan vecka 8. Kanske är det som gjort mig så nojig?

I mammapraktikan står det att från vecka 11 så kallas barnet inte embryo längre utan foster och har nu passerat den mest kritiska tiden i sin utveckling och det känns ju skönt men på andra ställen står det att det gäller från vecka 12 eller tom när man passerat vecka 12 så jag vet inte. Det är ganska förvirrande att alla räknar olika. Jag säger ju tex att jag är i vecka 10 fastän jag gått 9 fulla veckor plus några dagar och alltså är inne i den 10:e veckan. Bm räknar fulla veckor och räknar dessutom bf som 39+6 medans andra säger 40+0. Förvirrande!

En vecka kvar att jobba nu sedan är man ledig i tio hela dagar och det ska bli SÅ skönt. Tror att nästa vecka kommer att bli tuff som bara den. Vi ska smyga igång med sommaranpassning på jobbet vilket betyder att vi går med två brister konstant. Säg att tre är sjuka på det så har du en riktig drömdag. Usch.. kanske borde tala om på jobbet att jag är gravid nästa vecka så jag slipper ta dom värsta tunga distrikten i alla fall. Frågade bm när vi var på inskrivning om jag borde sluta använda västen på jobbet när jag går i höghus och hon visste inte "känn efter själv" men det är så svårt att göra. Det känns inte bra att ha 15-20 kilo direkt vilande på lilla maggen men å andra sidan så är bebis ju fortfarande så liten att h*n ligger nere i bäckenet och simmar runt.