Juli 2003

2 Juli (vecka 14+4)

Läste att bebisen nu är i full färd med att suga åt sig kalcium för att bygga upp sitt skelett och faktiskt känner jag ett sug efter mjölk. Gärna iskall. Idag har jag druckit - håll i er nu - 1½ liter!

Lilla magen är ganska liten men väl synlig nu. Till och med mina största byxor som varit lite för stora förrut börjar nu kännas trånga. Idag hade mammabyxorna premiär på "stan" dvs i Farsta centrum och de fick klart godkänt. Fick vika ner linningen där fram för att inte se ut som en kängru och dom hängde en smula i rumpan men vad gör väl det?

Känns väldigt konstigt att ha mammakläder på sig. Jag känner mig fortfarande som en skengravid bedragerska. Väntar bara på att någon ska hoppa fram och ropa "aha din fejkare" och sticka hål i min mage som då bara pyser ihop som en skrynklig ballong :-)

9 Juli (vecka 15+4)

Jag säger bara det. Semester. Ahhh..

Är inne på min första semestervecka av fyra och det känns alldeles underbart. Min kära mor är här i Stockholm och hälsar på mig och vi har solat och gått i gamla stan och kikat. Mycket trevligt har vi haft det.

Ett par saker som känns mindre roliga är min onda rygg eller vad det nu är som gör att jag inte kan ligga platt på rygg eller vända mig från sida till sida. Det är precis som något säger ifrån och det gör bara så ont. Hoppas innerligt att det inte är ett tidigt tecken på foglossning. Sedan har min magkatarr kommit tillbaks med full kraft i samband med graviditeten - har ingen aning om hur det hänger ihop men det gör fruktansvärt ont ibland. Min vanliga receptfria Zantac som brukar hjälpa kan jag inte ta när jag är gravid *sucka*

Med maggen är i alla fall allt bra så vitt jag vet. Ibland känns det som man skulle vilja ha ett titthål in till knoddas :-)

15 Juli (vecka 16+3)

Kan nu känna livmodern som en avlång hård formation i magen när jag ligger på rygg. Häftigt! Låg stilla en lång stund igår kväll och väntade på ett litet livstecken därinnifrån men icke. Det är väl för tidigt. Tror att det känns mer påtagligt när man kan känna små sparkar. Läste att de små fossingarna är 2 cm långa nu. Så puttenuttigt - inte undra på att det inte känns än!

Befinner mig just nu i Växjö vilket jag troligtvis kommer att göra några dagar till. Har inte så mycket att göra i Stockholm, särskilt inte om Micke jobbar så jag kan ju lika gärna stanna här ett tag och verkligen passa på att hälsa på alla jag aldrig hinner med på mina snabba visiter annars. Dock saknar jag ju min älskling en smula. Är lite ensamt att somna om kvällarna när man är van vid att ha någon brevid sig att krama på. Kommer dock att åka hem innan nästa Tisdag för då är ju vårt ultraljud vilket jag verkligen ser fram emot. Spännande ska det bli att se lillknoddas :-)

Blivande morbror har kommit med ett namnförslag till bebisen - han tycker att h*n ska heta Eric.

19 Juli 2003 (vecka 17+0)

Idag anlände jag åter till hufvudstaden efter att ha varit borta i över en vecka. Kändes väldigt tråkigt och vemodigt att åka från Växjö men samtidigt väldigt skönt att komma hem. Två dagar kvar till ultraljudet och jag räknar nästan timmarna - det ska bli jätteroligt att få se liten i magen! Hoppas bara att allt är okej. Inbillar mig en massa dumma grejer som kan vara fel med barnet - varför ska man vara en sån hypokondriker för?

Idag i Vidja trampade jag på en geting när jag gick barfota i gräset och jag lovar att det gjorde grymt ont. När jag lyfte foten satt getingen kvar där! Uhh..

22 Juli (vecka 17+3 vilket visade sig vara 17+6)

Idag var det så äntligen dags för det efterlängtade ultraljudet. Kissnödig intill olidlighet fick jag äntligen se vårt lilla pyre och det känns som tre ton sten har fallit från mitt hjärta. Så vitt barnmorskan kunde se var allting normalt och det känns jätteskönt att få höra nojig som man är.

Moderkakan låg i framvägg vilket kunde göra att sparkarna kunde kännas lite senare än vanligt pga att den fungerar lite som en "stötdämpare" när den sitter där. Hjärtat tickade på som det skulle och bebben sprattlade lite med fötterna och vinkade med armarna men var annars väldigt lugn i magen.

Enligt mätningarna var lilla huvudet 4,1 cm i omkrets likaså maggen och lårbenet var 2,6 cm vilket enligt BM betydde ankomst omkring 23/12 och att jag var i vecka 18+0. Detta kan dock omöjligt stämma med min cykel så jag fortsätter nog att räkna enligt "mitt" sätt i alla fall så får vi väl se när liten kommer till världen.

Bild från ultraljudet finns på bilder-sidan.

27 Juli 2003 (vecka 18+4)

Vet inte säkert men kanske kände jag någonting innifrån magen idag. Det kändes som bubblor ungefär - svårt att beskriva givetvis men jag väntar ivrigt på fler "bubblor" så att jag vågar tro att det verkligen är lillskrott jag känner. Mysigt i sådana fall :-)

Nu återstår bara en vecka av min semester och det känns lite deppigt. Sen ska jag jobba tre månader ungefär och efter det kommer jag förhoppningsvis att få havandeskapspenning de sista två månaderna, tycker inte att de borde kunna neka mig det med tanke på hur tungt mitt jobb är.

Fysiskt mår jag bra och känner mig pigg. Har fått lite svårt att ligga platt på magen eftersom livmodern faktiskt är i vägen lite så det känns inte så bekvämt men i övrigt inga krämpor och inga klagomål