Juni 2003

1 Juni 2003 (vecka 10+1)

Juni är här och det känns som sommar på riktigt. Idag har jag varit på ikea med Tony och Fia och handlat dörrar till våra silverfärgade bokhyllor samt glashyllor till vitrinskåpet.

Är nu inne i den elfte graviditetsveckan och känner mig ganska pigg fast jag har haft lite "mensvärk" de senaste dagarna. Det är nästan så att jag blir glad för den lilla smärtan eftersom jag då vågar tro att det finns något som faktiskt växer därinne. Hoppas vi får gå på läkarbesök (med ultraljud?) redan nästa vecka innan jag åker till växjö för det skulle faktiskt vara en lättnad att se lilla skrotten. Tänk nu ser den ut som en människa i miniatyr med armar och barn och allt. Otroligt häftigt!

Veronica (Mickes systerdotter som är 5 år) frågade mig idag om inte jag skulle föda några barn nån gång. Jo, till julen förhoppningsvis svarade jag då. Då blev hon tyst ett tag och sedan frågade hon om det skulle bli en pojke eller en flicka så jag fick förklara att det vet man ju liksom inte i förväg :-)

2 Juni
(vecka 10+2)

Igår kväll började jag må illa som bara den och dessutom kändes det som någon klubbat mig med en sten i knoppen. I morse när jag vaknade mådde jag om möjligt ännu sämre. Kändes som jag skulle kräkas när som helst. Dessutom kändes min mage därnere där lilla grodden bor alldeles öm och spänd på något sätt så jag tog beslutet att vara hemma från jobbet idag med Jills (bm:s) ord i åtanke ("det är viktigt att du är lite egoist nu och tänker på dig själv och ditt barns välbefinnande, mår du dåligt och har ont då ska du inte jobba särskilt med ditt tunga jobb").

Idag lyckades jag för första gången (har försökt i några dagar) att komma fram på telefon till Dalens MVC och bokat tid för ultraljud. Tisdagen den 22/7 klockan 13:30 blir det.

Berättade för Malin idag. Hon blev lite chockad tror jag :-)

5 Juni (vecka 10+5)

Idag fick jag en blödning och blev såklart jätteorolig. Hade ju inbokat läkarbesök idag men där ville de inte göra vul trots att jag bad om det så jag åkte helt sonika in till SÖS akuten och satte mig där och väntade. Det visade sig bli en lång väntan. Nästan nio timmar och jag lovar att jag var utsvulten när jag väl fick träffa läkaren för jag hade bara ätit frukost.

Jag var nästan övertygad om att bebisen skulle vara död men till min stora lycka och förvåning fick jag se min lilla bebis, som i det närmaste såg ut som en bakpotatis med ett pickande hjärta. H*n sprattlade med fötterna, viftade med armarna och snurrade på hela lilla kroppen. En helt fantastiskt upplevelse. Jag lovar att då var tårarna inte långt borta!

Läkaren kunde inte se vart blödningen kom ifrån och hon trodde inte att det var något allvarligt eftersom det var ganska lite och inte hade kommit mer under dagen, man kan tydligen få småblödningar under graviditeten och det kan vara helt okej, ibland kan man få det när man ungefär skulle haft mens och det stämmer faktiskt när jag räknar på det.

Hur som helst så sjukskrev hon mig i 10 dagar efter semestern (fram till 26/6) så fick jag välja själv om jag kände att jag mådde bra och orkade jobba eller om jag ville vara hemma och ta det lugnt. Hon försäkrade mig flera gånger att graviditeten var så långt gången och att allt såg så bra ut att jag inte behövde oroa mig för missfall. Chansen var mindre än 1% sa hon. Skönt att få höra för man är ju ganska nojig!

Ultraljudsbild

Bad om att få en bild med mig att visa för den blivande fadern och visst fick jag det. Bebben är den suddiga fläcken nere i vänstra hörnet, det svarta fältet är livmodern.

8 Juni (vecka 11+1)

En arbetskamrat till mig som vet att jag är gravid ska sälja sin duovagn från 2001 och undrade om jag ville köpa den för 2000 kr vilket ju är ett kanonpris. Hon skulle tydligen skaffa en annan vagn eftersom hon väntar barn igen och det blir så tätt mellan barnen. Känns lite tidigt att börja handla sådana grejer än men priset är svårt att bortse ifrån. Den har ligg och sitt-del samt mjuklift, justerbart handtag och lufthjul och matchande bäddset. Det känns som ett kap för en ny sån här vagn kostar väl runt det tredubbla.

9 Juni (vecka 11+2)

Imorgon bitti bär det av till Växjö för min brors student. Vi ska vara där hela veckan ut och det ska bli jätteroligt. Självklart är jag sprickfärdig efter att ha hållit den här jättehemlisen från min mamma i över sex veckor! Undrar hur reaktionen kommer att bli? Slog förresten till och köpte vagnen av min arbetskamrat efter att ha rådgjort med Micke. Kanske är det tidigt att handla sådant men händer något så gör det, oavsett om man väntar till veckan innan bf så kan det ändå hända saker, man är ju aldrig garderad på något sätt. Vagnen är jättefint och välskött och vi fick den för ett jättebra pris. Det känns bra att ha den stående nere i förrådet.

15 Juni (vecka 12+1)

Vi är nu hemma från vår smålandsvisit och det känns skönt att vara hemma igen även om det är med en smula sorg i hjärtat man lämnar dom man tycker om så mycket. Nu vet även den blivande mormor, morfar, morbror, gammelmormor och tom mammas kusin Agneta om att vi väntar barn och det känns bra så. Särskilt nu som vi passerat den tolfte graviditetsveckan och risken för missfall nu är drastiskt mindre. Med tanke på att vi kommit så här långt känns det helt okej att berätta för folk om bebisen, nu behöver vi inte vara hemliga längre.

21 Juni (vecka 13+0)

Igår firade vi midsommar ute i Vidja vilket var mycket trevligt om man räknar bort det usla vädret. Det regnade i princip hela dagen.

Magen har börjat puta en aning men inte är det mycket. Fler och fler av mina byxor blir ratade numer. Jag är i ett sånt därnt mellanläge där jag mest har mysbyxor på mig. Mammabyxorna som jag köpt är alldeles för stora! Måste nog ta och sy in nåt strechigt i mina arbetsbyxor också för dom lär jag inte kunna ha länge till annars.

Tyvärr har jag drabbats av en ruggig sommarförskylning. Är supersnorig och bihålorna är helt igentäppta vilket gör att det dunkar och pulserar i huvudet hela tiden. Dessutom sticker det i just bihålorna vilket får ögonen att tåras (känns som någon sputar upp kolsyra i näsan på en ungefär) och jag hostar och har ont i halsen. Inte roligt eftersom jag har jättesvårt att sova på nätterna, vaknar och hostar och snorar och har mig. Hoppas det går över snart!

25 Juni (vecka 13+4)

Har egentligen intet nytt att förtälja på graviditetsfronten förrutom att jag blivit så ruskigt trött på senaste tiden. Sover lätt 12 timmar per dygn mot mina vanliga 6-7 timmar är det stor skillnad. Kommer jag väl upp ur sängen går det väl an men det är en kamp som heter duga. Benen känns som tunga timmerstockar i sängen och huvudet strejkar och vägrar lyfta sig från kudden för att inte tala om ögonlocken som inte vill öppna sig. Varje gång klockan ringer (05:15) tror man att det är ett skämt..

Det är så roligt att berätta för folk om bebisen när man får så himla positiva reaktioner. Att alla skulle bli så glada - det hade jag inte riktigt väntat mig och det gör mig glad :-)

28 Juni (vecka 14+0)

Dagens datum är 2003-06-28
Du har gått 98 fulla dagar (av 280).

Du är i första trimestern (av tre)
Du är i 4:e månaden (av 9 - kalendermånader)
Du är i 4:e gravmånaden (av 10 - lunarmånader)
Du är i 14:e veckan (av 40)
Du är i v14+0 (av 40+0)

Fjärde månaden redan? Oh my vad tiden går fort..