Vad ska liten heta?

Ja det är ju en väldigt bra fråga. Lätt är det inte det här med namn. Vi kommer inte att bestämma oss innan bebisen tittat ut men här är några namn som varit på "tapeten" i alla fall.

Våra starkaste kandidater är Emil &  Elin. Emil gillar vi båda även om pappa Micke egentligen gillar Dennis bättre och mamma Mia förespråkar Elias men ibland måste man kompromissa.

Flicknamn har vi inte pratat om så mycket eftersom vi båda tror på en pojke men skulle vi få en flicka så ligger Elin eller Saga bra till.

Emil - Kommer av det franska namnet Emile. Emile kommer av det romerska namnet Æmilius. Betydelsen anses vara den flitige. Namnets popularitet har ökat sedan 1970-talet och är nu ett av de vanligaste pojknamnen. Emil har Namnsdag den 14 November.

Av barnen födda år 2002 var det 1556 stycken pojkar som fick namnet och av dessa fick 1007 det som tilltalsnamn.

Dennis - En engelsk kortform av det ursprungligen grekiska Dionysios eller Dionysos, vilket sannolikt betyder Zeus son. Dennis har namnsdag den 7 Augusti.

Av barnen födda år 2002 var det 253 stycken pojkar som fick namnet och av dessa fick 178 det som tilltalsnamn.

Elias - Ett hebreiskt namn som betyder min gud är Jahve.
I Gamla testamentet var Elias en av profeterna. Han gjorde en himmelsfärd i eldvagn. Några kristna helgon bär namnet Elias. En försvenskad form är
Elis. Elias har namnsdag den 17 April.

Av barnen födda år 2002 var det 1174 stycken pojkar som fick namnet och av dessa fick 850 det som tilltalsnamn.

Saga - I modern tid ser man namnet som identiskt med substantivet saga.
Saga var i den nordiska mytologin en gudinna som man trodde kunde och visste allt. Hon betraktades därför som skaldekonstens och historiens gudinna.

Av barnen födda år 2002 var det 608 stycken flickor som fick namnet och av dessa fick 383 det som tilltalsnamn.

Elin - En svensk kortform av namnet Helena. Helena är grekiskt och betyder fackla eller den lysande.

Av barnen födda år 2002 var det 1533 stycken flickor som fick namnet och av dessa fick 1036 det som tilltalsnamn.

Andra kandidater

Är bland annat Ludvig, Sebastian, Vincent & Casper bland pojknamnen och Ida & Cornelia bland flicknamnen.

Vad blev det sen då?

Jo när barn låg på min mage alldeles nyfödd tittade jag på honom och sa "nämen det är ju en liten Emil". Så var det med det. Emil har fått två andranamn, ett från oss vardera. Micke heter Per Micael och ville hellre ha Micael än Per och jag valde Victor för att jag tycker det är fint + att det finns i släkten, min morfars far hette så. Victor Emil Micael blev det alltså till slut.